Administrar

Petits fragments de tu, que s'il·luminen, prenen força i brillen.

L'esplai de la ment

Xuiuxiu | 27 Octubre, 2006 21:04 | facebook.com google.com

És curiós, el tema dels somnis sempre dona i ha donat molt de joc per a escriure. És un fet recurrent, potser, perquè quasi tothom en té i si no és així, somia tenir-los, jaja, jaja, jà. La veritat és que és un món fantàstic fantàstic. Dins ell, s'entremesclen realitat i fantasia, juguen la por amb l'alegria, apareix la llum enfosquida, corrs per espais bescanviants, vius històries singulars amb amics que mai faries i desconeguts que coneixeràs o simplement cares imprecises que per molt que mires no encertes a recordar.

Jo, aquesta nit he tornat a somiar amb tu, i això que ja fa tres mesos de tu i jo. Casualitat? Ganes de diversió de la ment? No ho sé. Però avui he pensat amb tu, amb el meu somni, en tots els moments en que el meu cervell no estava enfeinat. Saps tu quants de pics passa això amb un dia?

Volta que volta a sa figuera, he cridat al meu amic Google a veure que en sabia ell de somnis, i m'ha contat tot això: "Els somnis es produeixen com a resultat d'un complicat procés que implica els records i a l'hipocamp", "La nostra vida quotidiana és el semiller dels nostres somnis. Les experiències que tenim al llarg del dia solen ser l'origen de les imatges oníriques que generam mentres dormim.", "Els somnis en molts casos revelen els veritables desitjos i les necessitats d'una persona", "Freud pensava que els "residus diurns" apareixien en els somnis la mateixa nit o la següent d'haverlos viscut", "Els científics afirmen que els somnis responen a l'atzar, i que no tenen una significació, això no vol dir que els somnis manquin de sentit", "els records que queden atrapats en la memòria durant el día, poden reapareixer 5 o 7 dies més tard en els nostres somnis".

Potser és l'atzar, potser que el somni no signifiqui res i que jo li atribueixi un significat, potser és una simple historieta d'una nit, potser una fantasia, potser els científics s'equivoquen referent al temps en que els records queden atrapats pel somni, potser és un desig de tu, potser no estas tant lluny, potser t'estim.

El que si es cert, és que els somnis tots acaben igual, despertant, ... i cada dia, m'agradi o no, pens amb tu.

Comentaris

 1. octubrina
  Re: L'esplai de la ment

  i deia alguna cosa de quan no pots somniar? o quan no te'n recordes? i quan ho aconsegueixes, et trobes dins un descampat camí d'una residència d'estudiants on no has estat mai ni estaràs? darrerament hi don moltes voltes a n'això dels somnis...

  octubrina | 27/10/2006, 22:30
 2. Xuiuxiu
  Re: L'esplai de la ment

  És trist, però hi ha una paraula per això, insomni. Altra possibilitat és que no t'agradi REM i si no t'enrecordes, fa mal, emperò tampoc recordes tot el que vius, o si?
  El que m'intriga a mi, és que saps si has somiat bo o dolent. Dona voltes fieta meva que sa figuera no deixa de creixer

  Xuiuxiu | 29/10/2006, 17:47
Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS